Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι
Υλικά
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
600 gr γιαούρτι πλήρες
1/2 ποτήρι νερό
½ ποτήρι ζάχαρη
Προεραιτικά:
1 ποτήρι θυμαρίσιο μέλι
1/2 ποτήρι φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
Εκτέλεση
Βάζετε
τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε, αν θέλετε, το μέλι. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Βράζετε το γάλα σε
κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει. Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο
ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτετε και το κρύο
πλέον σιρόπι. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι
να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να
αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να
αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε προαιρετικά τα φιστίκια και
ανακατεύετε να πάνε παντού. Γαρνίρετε με μέλι
και φιστίκια Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου