Ανάποδο κέικ με ροδάκινα
Υλικά ¼ ποτηριού βούτυρο
½ ποτήρι ζάχαρη μαύρη
1 ½ ποτήρι ροδάκινο κομμένο σε φέτες
1 ¼ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ κουταλάκι γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ ποτήρι μαλακό βούτυρο
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/3 ποτηριού γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά βάλε στο ταψί το ¼ του ποτηριού βούτυρο. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και άφησε το ταψί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και βάλε μέσα την μαύρη ζάχαρη. Άλειψε καλά μέχρι να πάει η ζάχαρη παντού στο ταψί ομοιόμορφα. Βάλε τις φέτες του ροδάκινου μέσα και άφησε το ταψί στην άκρη. Στη συνέχεια σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το ½ ποτήρι βούτυρο με ένα μίξερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε την ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα για λίγο μέχρι να αναμειχθούν τα 2 υλικά. Πρόσθεσε μετά το αυγό και την βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλε τη ζύμη στο ταψί πάνω από τα ροδάκινα. Ψήσε για 45 έως 50 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο βγάλε το ταψί και άφησέ το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάλε το κέικ από το ταψί και αναποδογύρισέ το.Σέρβιρε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου