Black Forest στο
ποτήρι
Υλικά
6 φέτες κέικ σοκολάτας
400 gr γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 gr κουβερτούρα τριμμένη
50 gr κονιάκ
Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να
στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που
θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια
το κέικ ή το παντεσπάνι. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Παίρνουμε έξι ποτήρια
με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε
2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση
κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε φλούδες σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε
τις πατάτες).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου