Παγωτό Βύσσινο – μπισκότο
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
1 σαντυγί ( Garni)
500 gr κρέμα γάλακτος
500 gr μαρμελάδα βύσσινο
Χτυπάμε στο μιξερ τα ζαχαρούχα με τη κρέμα γάλακτος και το garni για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατάψουν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας μέσα τα μπισκότα χοντροκομμένα και τα 400 gr μαρμελάδα. Όταν ανακατευτουν καλά, σταματάμε να χτυπάμε και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάξυψη για 4 ωρες. Αφού περάσουν οι 4 ώρες, βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ξανά με το μίξερ.Το στρώνουμε σε ένα μεγάλο τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε αν θέλετε με σιρόπι βύσσινο (ζεσταίνουμε 100 gr μαρμελάδα βυσσινο μαζί με 2 κουταλάκια γλυκού νερο και ανακατεύουμε)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου