ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015


Δίχρωμη τούρτα

Υλικά για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα

4 ποτήρια γάλα
1 βούτυρο ανάλατο (250
gr )
6-8 κουτάλια σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
6 κουτάλια σούπας
corn flour
80 gr κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Nutella

Υλικά για τη λευκή κρέμα

1 κουτί τενεκεδένιο
Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Nutella για το στόλισμα

 
Εκτέλεση
Τοποθετώ  τα μπισκοτα σε μια φόρμα με στεφάνι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το corn flour και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη nutella.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Nutella και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου