ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015


Κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Υλικά
6  στήθη κοτόπουλου
4 - 5 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
2/3 ποτηριού τριμμένη παρμεζάνα σε λεπτό τρίφτη
1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με ένα πινέλο ένα pyrex ή ταψί. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα ανακατεύετε καλά. Σε άλλο μπολ βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα, το βασιλικό και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βουτήξτε κάθε στήθος πρώτα στο μείγμα λαδιού φροντίζοντας να αλειφθεί παντού και μετά στο μείγμα φρυγανιάς φροντίζοντας και πάλι να καλυφθεί απ” όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε τα στήθη στο ταψί, τα πασπαλίζετε με τυχόν υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.  Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του]. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου