ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015


Μπανάνα Split

Υλικά
6 μεγάλες μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
30 gr βούτυρο σε κομματάκια
2 κουτάλια σούπας καστανή ζάχαρη
1 λίτρο παγωτό βανίλια
¼ ποτηριού φιστίκια χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
120 gr σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση
Για τις μπανάνες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί ή pyrex . Τοποθετείστε τις μπανάνες μέσα στο ταψί ή ταρτιέρα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνετε καλά με το σιρόπι τις μπανάνες στο ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν οι μπανάνες για 10 λεπτά. 

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 3 - 4 λεπτά  μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Τοποθετείτε μπάλες παγωτού πάνω από τις καραμελωμένες μπανάνες, περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φιστίκια και σερβίρετε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου