Μπανάνα Split
Υλικά
6 μεγάλες μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
30 gr βούτυρο σε κομματάκια
2 κουτάλια σούπας καστανή ζάχαρη
1 λίτρο παγωτό βανίλια
¼ ποτηριού φιστίκια χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
120 gr σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση
Για τις μπανάνες: Προθερμαίνετε το
φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί ή pyrex . Τοποθετείστε τις μπανάνες μέσα στο ταψί ή
ταρτιέρα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω. Βάζετε σε
κατσαρόλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνετε καλά με το σιρόπι τις μπανάνες στο ταψί
και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν οι μπανάνες για 10 λεπτά.
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη
σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, τα
κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 3 - 4 λεπτά
μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Τοποθετείτε μπάλες παγωτού πάνω από τις
καραμελωμένες μπανάνες, περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζετε με τα
χοντροκομμένα φιστίκια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου