Βοδινό με μανιτάρια σε κρέμα γιαουρτιού
Υλικά
800 gr μοσχαρίσιο φιλέτο από κόντρα
3 κουτάλια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
350 gr λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 gr στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας μας σε λεπτές
λωρίδες φάρδους 1 εκ. και τις αλευρώνουμε μια μια ώστε να καλυφθούν
καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 – 6 λεπτά,
ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις
βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε μια
πιατέλα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές
φέτες. Ρίχνουμε στην
κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 –
5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τη ντοματόπαστα και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη ανακατεύοντας και ρίχνουμε πάλι
στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε με 500 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε να
ενσωματωθεί η ντοματόπαστα. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη
φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35 – 40 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το
κρέας να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι
και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα και
μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην πάρει
βράση γιατί θα «κόψει». Πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με την πάπρικα,
αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύω με καστανό ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου