ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Ελαφρύ cheesecake με γιαούρτι

Υλικά
Για την βάση

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
6 κουτάλια σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
2 ποτήρια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 κιλό ανθότυρο
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 φακελάκια σκόνη ζελατίνα
1/3 ποτηριού κρύο νερό
1/3 ποτηριού ζεστό νερό
Επιπλέον

Φράουλες φρέσκες ή σε σιρόπι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα μπισκότα στο blender και τα τρίβετε. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με την κανέλα και τα μπισκότα. Στρώνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με στεφάνι.
Ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Τα χτυπάτε με προσοχή να γίνει ομοιογενές. Λιώνετε τη ζελατίνα στο κρύο νερό και μετά προσθέτετε το ζεστό και την προσθέτετε στο ανθότυρο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε στη φόρμα, πάνω από το μπισκότο. Στρώνετε καλά την επιφάνεια.
Βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες. Σερβίρετε με φρέσκες φράουλες ή/και σιρόπι φράουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου