Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι τζέλι και φράουλες
Υλικά
400 gr φράουλες
500 ml κρέμα γάλακτος
200 gr στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι τζέλι φράουλας
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το τζέλι φράουλας βάζοντας ½
ποτήρι λιγότερο νερό από όσο υποδεικνύει η συσκευασία και το αφήνετε να κρυώσει
χωρίς να σφίξει. Καθαρίζετε τις φράουλες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και
κρατάτε μερικές ολόκληρες για τη διακόσμηση. Κόβετε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Χτυπάτε
την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη
βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με πιρούνι και το
ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαντιγί και το ζελέ. Αφήνετε για λίγο το μείγμα στο
ψυγείο. Μοιράζετε σε 6 ατομικές φόρμες τις φράουλες ή ένα μπολ κανονικό και τις
περιχύνετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο αρκετές
ώρες για να σφίξει. Τις ξεφορμάρετε βυθίζοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα
φορμάκια σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε πιατάκια. Γαρνίρετε με τις
φράουλες που κρατήσατε για τη διακόσμηση, πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου