Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και ανανά
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο κάρυ
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 ποτήρι κομπόστα ανανά σε κύβους
2 κουτάλια σούπας λάδι
250 ml. γάλα καρύδας
3 κουτάλια σούπας ζωμό από ανανά
1 ποτήρι ρύζι basmati
αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το
κάρυ. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει.
Χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
Ύστερα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Μόλις το γάλα αρχίζει να πήζει προσθέστε τον
ανανά και το ζωμό και αφήστε τα για ακόμα 3 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό σας μαζί
με το basmati.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου