ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015


Μίλφειγ με φράουλες

Υλικά
1  φύλλο σφολιάτας 
2 κουτάλια σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
300 gr κρέμα γάλακτος
300 gr φράουλες
3 κoυτάλια σούπας ζάχαρη 
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα
4-5 κουταλιές ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
2 κουταλιές  corn flour
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση
Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο ταψί, τη κόβετε σε 3 λωρίδες, τρυπάτε την επιφάνειά της με πιρούνι και τη ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.Πλένετε και κόβετε τα 300 gr φράουλες στα τέσσερα. Τις ραντίζετε με 1 κουταλιά σούπας κονιάκ και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ανακατεύετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις 2 κουταλιές σούπας κονιάκ  ανακατεύετε και την αφήνετε να μισοκρυώσει. Κρατάτε το 1/3 από τις  φράουλες για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις προσθέτετε στη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθούν. Toποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας-φράουλας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας.  Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Διακοσμείτε το μιλφέϊγ με τη σαντιγί, τις φράουλες που κρατήσατε και ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου