ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Μπριζόλες χοιρινές σε κρεμώδη σάλτσα

Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές  με κόκκαλο
αλάτι
1 ποτήρι  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτάλια σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουτάλια σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4  ποτηριού ελαιόλαδο
1 1/2 ποτηριού ζωμό κοτόπουλου κρύο
3/4 ποτηριού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά σε μπολ το αλεύρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο ρηχό πιάτο και αλευρώνετε καλά τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με το μείγμα αλευριού. Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις μπριζόλες από το τηγάνι σε πιατέλα και αφήνετε το τηγάνι τη φωτιά. Εν τω μεταξύ έχετε διαλύσει στο 1/2  ποτήρι κρύο ζωμό κοτόπουλο 2 κοφτές κουταλιές σούπας μείγμα αλευριού. Το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρώς. Προσθέτετε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και προσθέτετε και τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα οι μπριζόλες. Αλατίζετε και σιγοβράζετε 1/2 λεπτό ακόμα. Αν η σάλτσα σας δεν έχει πήξει όσο θα θέλατε μπορείτε να διαλύσετε λίγο ακόμα αλεύρι σε 2-3 κουτάλια σούπας κρύο νερό, το προσθέτετε στο τηγάνι και σιγοβράζετε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές, γαρνιρισμένες με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με συνοδευτικό αρεσκείας σας, όπως πουρέ, πατάτες τηγανιτές, πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου