Πανακότα πορτοκάλι – κανέλα
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος (HOPLA)
250 gr γάλα
250 gr χυμό πορτοκάλι
150 gr ζάχαρη
2 stick κανέλλας
1 βανίλια
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε
τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό να διαλυθεί. Σε
μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τον χυμό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα στικ κανέλας. Σε
μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει
την πρώτη βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε το μείγμα σε νέα κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να
ξαναπάρει μια βράση. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε
καλά να διαλυθούν η ζελατίνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε
στο ψυγείο μέχρι να δέσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου