ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015


Εύκολη τούρτα παγωτό με μπισκότα

Υλικά:
Για τη βάση

2 1/2 κουτιά μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
6 κουτάλια σούπας λιωμένη μαργαρίνη


Για το παγωτό
1 λίτρο φρέσκα κρέμα
1  ζαχαρούχο γάλα
1  γάλα εβαπορέ
1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
1 συσκευασία (115 gr) μπισκότα
mini γεμιστά
λίγη
nutella

Εκτέλεση
Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει. Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας με στεφάνι. Με την nutella  κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα  ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).

Για το παγωτό
Χτυπώ την φρέσκα κρέμα να αφρατέψει στο μίξερ μέχρι να πήξει. Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μείγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.. Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini μιπσκότα στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε. Στολίζουμε με σιρόπι φράουλας (προαιρετικά).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου