ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015


Χοιρινό με μέλι μουστάρδα και κονιάκ

Υλικά
500 gr
 χοιρινό κομμένο σε κύβους
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι κονιάκ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2-3 κομμάτια φλούδα  πορτοκαλιού
½ ποτήρι μουστάρδα
1 κουταλιά  σούπας μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για 3 - 4 λεπτά και το αφαιρούμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και πάλι μέσα το  κρέας.Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά και αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε και δ το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τη φλούδα από το πορτοκάλι και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Όταν το χοιρινό έχει μαγειρευτεί, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.
Ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου