ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015


Αφράτη και νόστιμη ροδακινόπιτα

Υλικά:
1 βανίλια
400
gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού
baking powder

120
ml λάδι
120-130
ml
χλιαρό νερό
150 
gr
καστανή ζάχαρη
4-5 ζουμερά ροδάκινα



Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε) σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε καλά.  Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Βάζουμε σε ταψί  το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 50 λεπτά. Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου