Chimichangas μεξικάνικη λιχουδιά
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό κομμένο σε λωρίδες
4 τορτίγιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Τσίλι σε σκόνη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα τριμμένο τυρί cheddar
Λίγο ελαιόλαδο
Ταμπάσκο
Αλάτι
Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο,τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και το τσίλι. Προσθέτουμε την ντομάτα και ελάχιστο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
Αποσύρουμε προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε γέμιση στο κέντρο. Διπλώνουμε σχηματίζοντας τετράγωνες πίτες, τις περνάμε από ένα ελαφρά λαδομένο τηγάνι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε.
Τα σερβίρουμε με Sour cream.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου