ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015


Κρέμα με γιαούρτι μπισκότα και χρυσόμηλα

Υλικά
1 κομπόστo με xρυσόμηλα σε σιρόπι ( ή οποιοδήποτε κομπόστο της αρεσκείας σας)
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
2 τζέλια λεμονιού
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
350 ml κρέμα γάλακτος
10 μπισκότα digestive
50 gr  αμύγδαλα καβουρντισμένα
2 σφινάκια λικέρ βερίκοκου ή ροδάκινου
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα τζέλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι από την κονσέρβα με τα βερίκοκα). Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με τη μισή ζάχαρη και το ανακατεύετε με τη σαντιγί και το ζελέ λεμόνι. Βάζετε το μισό από το μείγμα γιαουρτιού-ζελέ  στο μπολ που σας αρέσει και το αφήνετε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξουν. Θρυμματίζετε στο blender  τα μπισκότα και προσθέτετε τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μοιράζετε το μείγμα των μπισκότων σε μια στρώση στα φορμάκια (πάνω από την κρέμα). Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού τζέλι. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξουν. Πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο   blender μαζί με το λικέρ και περιχύνετε την κρέμα. Τη γαρνίρετε με φυλλαράκια.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου