ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015


Λουκουμάδες με κανέλα

Υλικά
200 ml νερό
20
gr
γάλα
1 αυγό
25
gr
μαγιά ξηρή (3 φάκελάκια)
20
gr
ζάχαρη
65
gr
βούτυρο
500  
gr
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι  γλυκού 
baking powder

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

για το γαρνίρισμα

100
gr βούτυρο
300  
gr
ζάχαρη
10
gr κανέλα


 
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών. Κόβετε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια μίας μικρής φόρμας  ανοίγετε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.Αφού κρυώσουν, τα βουτάτε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε ένα δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα΄.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου