ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015


Πουτίγκα Σοκολάτας

Υλικά
4 αβγά
240 gr ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
20 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
300 gr μπισκότα τύπου πτι μπερ
50 gr σταγόνες σοκολάτας
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη και οι βανίλιες. Προσθέτετε το γαλα και  συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδειάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά. Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου