Σπανακοκεφτέδες με φέτα
Υλικά
2 δέσμες σπανάκι, βρασμένο και χοντροκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό, άνηθο, κ.ά.)
1 αβγό
1 κουταλιά αλεύρι και επιπλέον για το πασπάλισμα
λάδι για τηγάνισμα
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζετε το σπανάκι και μετά το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει όλο το νερό του. Με το χέρι σας το στύβετε λίγο για να φύγουν όλα τα υγρά του. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και ανακατεύετε πολύ καλά για λίγη ώρα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάζετε το μπολ με τη ζύμη στο ψυγείο και το αφήνετε για λίγη ώρα να πήξει. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Πλάθετε και αλευρώνετε τους σπανακοκεφτέδες. Τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου