Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο
Υλικά
600 gr πατάτες
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτάλια σούπας μαγιονέζα
80 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
3 κουτάλια σούπας ξίδι από λευκό κρασί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20 – 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Στο μεταξύ χτυπάτε στο blender το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το τυρί και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου