ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015


Σολομός με τεριγιάκι και μέλι

Υλικά:
4 κομμάτια σολομό,
½  ποτήρι τεριγιάκι σος,
4 κουτάλια σούπας μέλι,
½ λάχανο (κραμπί),
4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
½ ποτήρι bean sprouts,
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο,
3 κουτάλια σούπας σόγια σος.

 
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το λάχανο και τα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μας. Αφού μαλακώσουν
  βάζουμε τη σόγια σος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα ζεστό τηγάνι ψήνουμε τα κομμάτια του σολομού για περίπου 1 ½ λεπτό από την κάθε μεριά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το τεριγιάκι και το μέλι και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να γίνει μια ωραία δεμένη σάλτσα. Απλώνουμε σε μια πιατέλα το συνοδευτικό με το λάχανο και από πάνω το σολομό με τη σάλτσα του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου