Σαλάτα Waldorf
Υλικά 2 πράσινα μήλα
½ μαρούλι
την καρδιά ενός σέλνου
½ ποτήρι καρύδια
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
Για τη σος
3 κουτάλια σούπας μαγιονέζα
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε και το σέλινο σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα τραβήξουμε τις χοντρές ίνες. Επίσης κρατάμε και χοντροκόβουμε και τα πιο τρυφερά, ανοιχτόχρωμα φύλλα από την καρδιά του σέλινο. Χοντροκόβουμε το μαρούλι με το χέρι. Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά της σος. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σαλάτας και την ανακατεύουμε με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου