Κοτόπουλο με πάπρικα
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ντοματόπαστα
80 gr sour cream
3-4 κουτάλια σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
1 1/4 ποτηριού ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε μερίδες, και το αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλο,
βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κοτόπουλο 3 με 4 λεπτά
από κάθε πλευρά. Κάθε κομμάτι που σοτάρετε το βγάζετε από το τηγάνι και το
αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το κρεμμύδι και το
σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε τη πάπρικα και συνεχίζετε το
σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Τέλος προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη
ντοματόπαστα, το ζωμό κοτόπουλου και το κοτόπουλο. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και
σιγοβράστε με σκεπασμένο το καπάκι για 50 λεπτά περίπου. Μετά τα 50 λεπτά το
ξεσκεπάζετε και το σιγοβράζετε για 25
λεπτά ακόμα. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στην
οποία έχετε προσθέσει το λεμόνι, ανακινείτε το τηγάνι για να ενσωματωθεί η
κρέμα και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Απολαύστε το ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή
ρύζι πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου