ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015


Κρέμα σοκολάτας με καρύδα και φράουλες

 Υλικά

Για την κρέμα
750ml γάλα καρύδας
120 gr ζάχαρη
100  gr σοκολάτα γάλακτος
1 ½ φακελάκι ζελατίνη

Για τη διακόσμηση
διάφορα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κλπ) ή μάνγκο

 
Εκτέλεση
Διαλύετε τη ζελατίνη σε μισό ποτήρι νερό. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνετε  τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μοιράζετε το μείγμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Όταν το ζελέ σοκολάτας παγώσει, γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου