Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα τυριών
1 ποτήρι αλεύρι
2 αυγά
2 ποτήρια τριμμένη φρυγανιά
1/2 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
Σάλτσα τυριών με σκόρδο:
65 gr τυρί κρέμα
2 κουτάλια σούπας γάλα
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
35 gr λευκό τυρί τσένταρ, τριμμένο
Για γαρνίρισμα:
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς. Τοποθετούμε μία σχάρα σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε την σχάρα με λάδι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες, περίπου 5 εκατοστά με μήκος. Σε ένα πιάτο, απλώνουμε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί. Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατεύουμε τα ψίχουλα με την παρμεζάνα. Καλύπτουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με αλεύρι, στη συνέχεια, με αυγό, παρμεζάνα και ψίχουλα. Το απλώνουμε πάνω στην σχάρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τραγανό, να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά, 10-15 λεπτά. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, λιώνουμε το τυρί κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά μέσα το γάλα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Μόλις γίνει λείο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ. Προσθέτουμε περισσότερο γάλα, αν χρειάζεται, εάν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα τυριών ή την σερβίρουμε στο πλάι. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου