ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015


Πατάτες στο φούρνο με τυρί

 Υλικά:
50 gr μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας (25 ml) ελαιόλαδο
4 κουτάλια σούπας (60 ml) λευκό κρασί
3  αξεφλούδιστες πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 ½ κουτάλια σούπας (50 ml) κρέμα γάλακτος
125 gr τριμμένο τυρί
μια πρέζα θυμάρι ξηρό
αλάτι και μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε

 Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Εάν το μείγμα γίνεται πολύ ξηρό κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό σε αυτό. Ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και ξηρό θυμάρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην φωτιά για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (δηλαδή 4 ποτήρια). Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις πατάτες. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου