ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


Frozen Yogurt με μέλι καρύδια και σοκολάτα

 Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 gr μέλι
100 gr σταγόνες κουβερτούρας + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
150 gr καρύδια ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και τη κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.  Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Δηλαδή, μόλις φτιάξουμε το μείγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε 5 φορές ανά 30 λεπτά να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια. Σερβίρουμε το παγωτό γαρνιρισμένο με επιπλέον καρύδια και σταγόνες σοκολάτας,  γαρνιρισμένο με μέλι και (προαιρετικά) με λίγο σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου