ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015


Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό βύσσινο
 
 Υλικά:
400ml γάλα
600ml κρέμα γάλακτος
100 gr ζάχαρη
20 gr ζελατίνη σε σκόνη
½ κουταλάκι  γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 λεμόνι

 Για το σερβίρισμα
γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση
Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου