Γλυκό με μπισκότα και φράουλες
2 κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλιας
700 ml γάλα
1 βανίλια
25 μπισκότα με γέμιση φράουλας ή βανίλιας
3 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
3 ποτήρια κρέμα γάλακτος
3 - 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπάτε
τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην
άκρη. Χτυπάτε τις κρέμες στιγμής βανίλιας με το γάλα και τη βανίλια. Μόλις
είναι έτοιμη, προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί η
σαντιγί στη κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη.Βάζετε τα μπισκότα στο blender και τα λιώνετε σε μικρά κομμάτια.Χωρίζετε τα
μπισκότα σε δύο μέρη. Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε στα μισά μπισκότα. Ρίχνετε
τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα πυρέξ .
Μη τα πιέσετε απλώς απλώστε τα στη βάση του ταψιού όπως είναι αφράτα. Καθαρίζετε
τις φράουλες και τις κόβετε στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθος. Τις
αφήνετε στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνετε πάνω από τα
μπισκότα με ένα μεγάλο κουτάλι το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Από πάνω απλώνετε
τις φράουλες σε ενιαίο στρώμα. Καλύπτετε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα
κρέμας σαντιγί και τελειώνετε με στρώση από πάνω της υπόλοιπης σαντιγί που
κρατήσατε στην άκρη. Πασπαλίζεται με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα κρατήσατε και
αυτά στην άκρη. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες ή
μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου