Σαλάτα του Καίσαρα
Υλικά
4 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κουτάλια σούπας κρουτόν
1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
80 gr παρμεζάνα σε φλούδες
1/2 ποτήρι Γιαούρτι
1/2 ποτήρι μαγιονέζα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
4 - 8 κουτάλια σούπας νερό
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και το κόβουμε σε μπουκιές λωρίδες. Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μπέικον σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν, το μαρούλι και τις φλούδες παρμεζάνας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου