Trifle με λευκή σοκολάτα και
φράουλες
20 μπισκότα σαβουαγιάρ
500 gr φράουλες
100 gr ζάχαρη άχνη
3 κουτάλια σούπας λικέρ φράουλας ή κονιάκ (προαιρετικό)
Για την κρέμα
200 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια2 κρόκοι αυγών
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη
500 gr κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομματάκια τις φράουλες (αφού κρατήσουμε λίγες για το γαρνίρισμα) και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ ή το κονιάκ.
Κρέμα
Βάζουμε
τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους
με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι
150 gr από την κρέμα γάλακτος και το τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν ζεσταθεί, λίγο
πριν βράσει, ρίχνουμε μερικές κουταλιές στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε με
έναν αυγοδάρτη και αδειάζουμε λίγο από το μείγμα των κρόκων στο κατσαρολάκι με
την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς
η κρέμα, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κρέμα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα
και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τότε, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε
σαντιγί, κρατάμε περίπου το 1/3 για το γαρνίρισμα και την ενσωματώνουμε στο
μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε ένα μπολ με τα μισά σαβουαγιάρ και
απλώνουμε από πάνω τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμί που έχουν αφήσει (ώστε
να βραχούν τα σαβουαγιάρ). Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και γαρνίρουμε με τις
ολόκληρες φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου