ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015


Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες toblerone

Υλικά

Για τη βάση:
200 gr μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι μπερ
125 gr  βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
500 gr μαλακό τυρί τύπου Philadeplhia ή Μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 gr σοκολάτα Toblerone, λιωμένη
1  βανίλια
2 σοκολάτες Mars για διακόσμηση

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα pyrex και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να εξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο blender τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο pyrex να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα Toblerone σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε, σε μπολ, με το μίξερ  το μαλακό τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο Toblerone, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο pyrex, πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνετε την επιφάνεια. Κόβετε τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια και τα τοποθετείτε ανά διαστήματα πάνω από τη κρέμα  πιέζοντάς τα ελαφρώς στο μείγμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου