Cheesecake με
ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες toblerone
Υλικά
Για τη βάση:
200 gr μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι μπερ
125 gr βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
500 gr μαλακό τυρί τύπου Philadeplhia ή Μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 gr σοκολάτα Toblerone, λιωμένη
1 βανίλια
2 σοκολάτες Mars για διακόσμηση
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα pyrex και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να
εξέχει περιμετρικά.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο blender τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο, το
ρίχνετε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα
στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και
το βάζετε στο pyrex να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα
Toblerone σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και το
αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε, σε
μπολ, με το μίξερ το μαλακό τυρί μέχρι
να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη
βανίλια και το λιωμένο Toblerone, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να
ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο pyrex, πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνετε την
επιφάνεια. Κόβετε τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια και τα τοποθετείτε ανά
διαστήματα πάνω από τη κρέμα πιέζοντάς τα ελαφρώς στο μείγμα. Βάζετε το
γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Το κόβετε σε
μικρά κομματάκια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου