Πανεύκολο γλυκό ψυγείου
Υλικά
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη
3/4 ποτηριού λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
370 gr cookies βανίλιας με σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 ποτήρι γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
βάθμους και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση: Σε μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη 2 cookies για γαρνίρισμα. Βουτάτε 8 cookies, ένα κάθε φορά (γρήγορα για να μη φουσκώσουν πολύ) στο γάλα και τα στρώνετε στο ταψάκι πάνω στη κρύα πλέον βάση. Στρώνετε από πάνω το 1/3 της σαντιγί. Βυθίστε άλλα 10 – 11 μπισκότα στο γάλα και στρώστε τα πάνω στη σαντιγί. Απλώνετε από πάνω το άλλο 1/3 της σαντιγί.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με μια τελευταία στρώση μπισκότα, βουτηγμένα σε γάλα και στρώνετα από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί. Θρυμματίζετε τα δύο cookies που κρατήσατε στην άκρη και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί. Σκεπάζετε το γλυκό και το αφήνετε για 8 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου