Κοτόπουλο ψητό με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλου
κομμένα στα 290 ml ελαιόλαδο
400 gr γιαούρτι πλήρες
1 λεμονιού το χυμό
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε
το φούρνο στου βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο, το
αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ψήνετε για 45 λεπτά
περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο χωρίς να χάσει τους ζωμούς του. Βγάζετε το κοτόπουλο από το
φούρνο και το διατηρείτε ζεστό, σε μεγάλο σκεύος, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Ξύνετε το ταψί να βγάλετε τους “ξεραμένους” ζωμούς του κοτόπουλου, και τους
μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το
λεμόνι, το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, το μαϊντανό και ανακατεύετε να
ενσωματωθούν. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 4 λεπτά περίπου. Περιχύνετε το κοτόπουλο με
τη λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι
μαϊντανού και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου