Πανεύκολο παγωτό με oreo
Υλικά
240 gr κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/2 πακέτο μπισκότα όρεο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο blender το 1 πακέτο όρεο και κόβουμε με το χέρι στη μέση ή στα 4
το υπόλοιπο μισό πακέτο. Με μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και λίγο λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και
χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και
προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Παγώνουμε στη κατάψυξη το παγωτό για 1 ώρα περίπου, μέχρι
να αρχίσει να πήζει. Το βγάζουμε από τη κατάψυξη το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός,
να αφρατέψει καλά, για 5 λεπτά. Σε ένα μεταλικό ταψάκι βάζουμε μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μισό
μείγμα παγωτού και το ισιώνουμε. Βάζουμε σε μια στρώση όλα τα θρυματισμένα
μπισκότα και τέλος στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπο
παγωτό. Γαρνίρουμε με τα χονδροκομένα μπισκότα και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.
Προαιρετικά, πάρτε mini ορεο και διακοσμείστε το γλυκό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου