ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015


Ντοματόρυζο

Υλικά:
3/4 ποτηριού λάδι
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες κομμένες σε φετάκια
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)
5 ποτήρια νερό
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2  ποτήρια ρύζι
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίξτε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το μαϊντανό και σιγοβράστε, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν θέλετε, προσθέστε στη σάλτσα 2 κουταλιές κέτσαπ. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το νερό με το αλάτι, ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε και σιγοβράστε το, να φουσκώσει και ν” απορροφήσει όλο το νερό. Αδειάστε το κι ανακατέψτε το ελαφρά μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίστε το με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Συνοδέψτε το με τυρί φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου