ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015


Παγωτό Μόκα

Υλικά
3 κρόκους αβγών
100 gr ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας καφέ στιγμιαίο
2 κουτάλια σούπας Bailey’s ή Kalhua

Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100ml γάλα φρέσκο
50ml κρέμα γάλακτος
2 κουτάλια σούπας Bailey’s ή Kalhua

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τον καφέ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε και το ποτό. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και  ανακατεύετε το 1/3 από αυτή στο μείγμα των αβγών. Ρίχνετε το νέο μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μεταφέρετε το τελικό μείγμα σε φόρμα από σιλικόνη ή σε μεταλλική φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και  ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει.Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το κόβετε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου