Κριθαράκι στο τηγάνι με κοτόπουλο
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου
2 ποτήρια μανιτάρια κομμένα
1 ποτήρι κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
3/4 ποτηριού κριθαράκι χοντρό
1 ποτήρι καρότα κομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Σε ένα βαθύ
τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα
μανιτάρια. Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν. Χαμηλώστε τη
φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά. Προσθέστε ακόμη κι άλλο καυτό νερό(για να μην λασπώσει) και ρίξτε το κριθαράκι. Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι, 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, προσοχή να μη παραβράσει το κριθαράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου