Σαλάτα με ψαρονέφρι και λιναρόσπορο
Υλικά:
1 πακέτο με διάφορα μαρούλια,
1 ψαρονέφρι,
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο,
1 κουταλιά σούπαςελαιόλαδο,
ξύσμα λεμονιού,
3 πίτες για fajitas,
αλάτι, πιπέρι.
Σος μουστάρδας
½ ποτήρι ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι γλυκού αγγλική μουστάρδα,
1 κουταλιά σούπας μέλι,
1 κουταλάκι γλυκού γιαούρτι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε τις πίτες σε ταψί και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά έκαστη. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε κομμάτια. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό σκεύος ή τηγάνι. Σε ένα δοχείο με πώμα, τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σος μουστάρδας και ανακινούμε πάρα πολύ καλά. Σε ένα δοχείο σαλάτας βάζουμε τα μαρούλια, τα ψημένα κομμάτια του κρέατος, τα κομμάτια από τις πίτες, τον λιναρόσπορο και τα περιλούζουμε με τη σος μουστάρδας.
1 πακέτο με διάφορα μαρούλια,
1 ψαρονέφρι,
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο,
1 κουταλιά σούπαςελαιόλαδο,
ξύσμα λεμονιού,
3 πίτες για fajitas,
αλάτι, πιπέρι.
Σος μουστάρδας
½ ποτήρι ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι γλυκού αγγλική μουστάρδα,
1 κουταλιά σούπας μέλι,
1 κουταλάκι γλυκού γιαούρτι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε τις πίτες σε ταψί και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά έκαστη. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε κομμάτια. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό σκεύος ή τηγάνι. Σε ένα δοχείο με πώμα, τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σος μουστάρδας και ανακινούμε πάρα πολύ καλά. Σε ένα δοχείο σαλάτας βάζουμε τα μαρούλια, τα ψημένα κομμάτια του κρέατος, τα κομμάτια από τις πίτες, τον λιναρόσπορο και τα περιλούζουμε με τη σος μουστάρδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου