ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015


Βελούδινο παγωτό cheesecake

Υλικά:
200 gr τυρί κρέμα
250 gr κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
1/2 ποτήρι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ ξινά, μειώστε το στο 1/3)
1  βανίλια
1 κουτί  μπισκότα τύπου digestive, λεπτοαλεσμένα
1 κουτί έτοιμη σος μαυροκέρασο  με ολόκληρα φρούτα

Εκτέλεση
Κτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις το πάρει όλο, δυναμώνουμε την ταχύτητα και κτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Σ’αυτό το διάστημα, ρίχνουμε στο μείγμα τη βανίλια. Όταν τελειώσουν τα 5 λεπτά, ρίχνουμε τελευταίο το χυμό λεμονιού. Βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως και σταματάμε το μίξερ. Σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, απλώνουμε πρώτα μια λεπτη στρώση απο την σως φρούτου (το 1/3 του κουτιού περίπου), το μισό απο το τριμμένο μπισκότο κι απο πάνω την μισή απο την κρέμα. Ξανά 1/3 σως φρούτου, το υπόλοιπο μπισκότο και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με το τελευταίο 1/3 απο την σως, που την σκορπάμε ακανόνιστα πάνω απο το παγωτό μας. Κλείνουμε το δοχείο,  και μετά τοποθετούμε το «πακέτο» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες(ή όλο το βράδυ).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου