ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015



Εύκολο γλυκό με κρέμα λεμονιού

Υλικά 

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη
¾ ποτηριού λιωμένο βούτυρο

 
Για τη γέμιση:
220 gr  μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
1/2ποτήρι  χυμό λάϊμ ή λεμονιού
1 κουταλιά σούπας  τριμμένο ξύσμα λάϊμ ή λεμονιού
ξύσμα ή λεπτές φλύδες λάϊμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση 

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο blender, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα, με μίξερ  σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάϊμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλύδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάϊμ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά , κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου