Γκοφρετογλυκό Semifreddo
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά σαντιγί Morfat (τενεκεδάκι)
1 - 2 βανίλιες
200 gr κουβερτούρα
4 - 5 σοκολάτες Serenata θρυμματισμένες
1 ποτήρι αλεσμένα φουντούκια
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν
καλά. Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ.
Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν
τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη
λιωμένη κουβερτούρα. Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και
γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη
κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.
·
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ.
Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου