Δροσερό γλυκό με φράουλες
Υλικά:
3 κουτιά τζέλι φράουλας light
2 κρέμες αραβοσίτου με γεύση κακάο
800 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
10 φράουλες
150 gr μπισκότα πτι μπερ ολικής
2 κουτάλια σούπας μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη αραιωμένη
Εκτέλεση
Βράζω τα 400 ml γάλα και μέσα διαλύω τα δύο κουτιά τζέλι. Αφήνω λίγο να
κρυώσει , το τοποθετώ σε μια φόρμα σιλικόνης και το βάζω στο ψυγείο να
κρυώσει.Ψιλοκόβω τις φράουλες και τις βάζω από πάνω .Ετοιμάζω τη κρέμα κακάο με
τα υπόλοιπα 400 ml γάλα ,αφου πήξει αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά τη ρίχνω
πάνω στις φράουλες. Βάζω στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά απλώνω τη μαρμελάδα
από πάνω και αφού τρίψω τα μπισκότα στο blender τα
συμπληρώνω και αυτά . Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.Βάζω σε ένα ταψί
λίγο ζεστό νερό (2 ποτήρια ) και αφήνω για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα
.Τοποθετώ ένα πιάτο μεγαλύτερο από τη φόρμα από πάνω και με προσοχή
αναποδογυρίζω το γλυκό στο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου