ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015




Πολίτικο Θεσσαλονίκης

Υλικά

Για τη βάση:
2 1/2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1/2 κουταλάκι σούπας baking powder
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια  νερό
 
Για τη κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
κανέλα για πασπάλισμα
  • Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε  την έτοιμη κρέμα Μιλφέιγ και να φτιάξετε κρέμα πατισερί

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολα] σε ένα ταψάκι.

Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου