ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015



Light cheesecake καρπούζι

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
4 κουτάλια σούπας μαργαρίνη
1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200
gr)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών 250
gr
3 ποτήρια καρπούζι
5 κουτάλια σούπας ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμα με στεφάνι. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το μοιράζουμε και αυτό στη φόρμα φτιάχνοντας ένα στρώμα κρέμας τυριού πάνω από τα μπισκότα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε το καρπούζι το οποίο προηγουμένως έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά του. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα φύλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μίγμα μας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το καραμελωμένο καρπούζι πάνω από την κρέμα τυριού στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου