Κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
Λίγη καπήρα
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)
4 κουτάλια σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας λάδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Υλικά για το τηγάνισμα και το
σερβίρισμα
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμαδυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα
τζατζίκι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια
σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά
υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το
μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε
σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) το οποίο
έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού
όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην
πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι. Όταν πάρουν ωραίο
χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με
απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
Συνοδεύουμε με τζατζίκι και
σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου