ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015


Μακαρόνια με ντομάτες γαρίδες και φέτα

Υλικά:
2 κουταλάκια  γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
450 gr μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες
2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/4 ποτηριού φέτες φρέσκο βασιλικό
1/3 ποτηριού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 κουτάλια σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
1/4 κουταλάκι  γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 ποτήρια ζεστά βρασμένα ζυμαρικά (περίπου 250gr)
1/4 ποτηριού φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή λιγότερο μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες μαζί με τα ζυμαρικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε την κορυφή με φέτα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου